dilluns, 20 d’abril del 2009

Laura a la ciutat dels sants. 1r. Batxillerat


Aquesta obra és la més famosa de l'autor i se n'han fet nombroses edicions. Fou també un llibre escandalós, car l'autor presenta, amagada amb un nom inventat, una ciutat prou coneguda, sota els seus caires més negatius. El tema de la ficció és una constant de tota la seua obra, la de l'inadaptat -home o dona- que no arriba a integrar-se dins la societat, tema de gran modernitat i que més tard ha estat profusament tractat
Et recordem que teniu al vostre abast a la biblioteca del centre diversos exemplars.

El comprador. 4t. E.S.O.

Res no havia ajudat Massimo Marcheronni, un humil taverner de Nàpols, a entendre la vida com alguna cosa més que un trànsit pel món sense cap transcendència. Amb aquest desapassionament, es deixarà dur per les circumstàncies i per un personatge fascinant que, sense ell saber-ho, l'embarcarà en un negoci terrible en el qual només hi pot haver un beneficiari. I tot succeirà en un marc mediterrani d'estranya grandesa i voraç misèria, on l'inversemblant pot ser llei.
Et recordem que teniu al vostre abast a la biblioteca del centre diversos exemplars

Mandíbula afilada. 3r E.S.O.


Mandíbula afilada és una comèdia de to agredolç, una peça enginyosa construïda amb gran precisió, que juga amb els somnis, amb el temps imaginat i amb les fantasies d'un Peter Pan que es construeix el seu propi univers amb un guió a la mesura dels seus interessos i que navega entre el desig i la realitat, la raó i la follia.
Et recordem que teniu al vostre abast a la biblioteca del centre diversos exemplars

Les històries estranyes. 2n. E.S.O.


Alícia i la tia Sofia tornen a l'acció per enfrontar-se a successos ben estranys, amb fantasmes malèvols i personatges d'ultratomba inclosos. Per sort, Sofia, tot i la seua edat, continua sent una investigadors implacable i molt valenta. Ni els fenòmens paranormals la podran detenir!
Et recordem que teniu al vostre abast a la biblioteca del centre diversos exemplars

L'antiquari i la papallona de la mort. 1r.E.S.O.

A l'Antiquari i la papallona de la mort, Gerard ix en companyia dels amics i dels professors a visitar el barranc on va ser trobat el tresor de Villena. Durant el camí, però, troben cossos de papallona amb les ales arrancades. És la papallona de la mort. De sorpresa en sorpresa, investiguen els fets fins a descobrir el secret que amaga el misteriós antiquari, que sembla haver trobat en les ales de la papallona l'elixir de l'eterna joventut.
Et recordem que a la biblioteca del centre pots trobar diversos exemplars d'aquest llibre

dilluns, 6 d’abril del 2009

Suggerència 2n Batxillerat


Estem davant d'una novel·la històrica al voltant d'un esdeveniment que marca la vida dels valencians: el Decret de Nova Planta. L’1 de novembre de 1700 mor a Madrid, sense descendència, Carles II. Aquest fet desencadena la terrible Guerra de Successió per la corona de l’Imperi. La casa de Borbó i la casa d’Habsburg es disputen el tron buit.
Les potències europees es posen ràpidament en moviment per fer valdre llurs interessos. Unes defensen el candidat francés, Felip d’Anjou, mentre d’altres s’estimen més l’opció de l’arxiduc austríac Carles. Espanya també acaba per dividir-se en dos. Castella, Navarra i Andalusia donen suport a la causa borbònica, mentre que els regnes de la Corona d’Aragó opten per l’arxiduc. Però, a més, al territori valencià, la guerra agafa un caire de revolució social. Els llauradors i els gremis d’artesans veuen que ha arribat el moment de posar fi a les injustícies dels poderosos. Enmig de tanta turbulència, destaca la figura de Joan Baptista Basset, el fill d’un fuster humil d’Alboraia, que pogué haver canviat el rumb de la història.
Una novel·la ben documentada històricament i d'una lectura fàcil.
Et recordem que aquesta novel·la està al vostre abast a la biblioteca del centre

dimecres, 1 d’abril del 2009

Suggerència 1r. Batxillerat



Teatre. Àngel Guimerà

Et recordem que aquest llibre està al vostre abast a la biblioteca del centre.

Suggerència 3r. E.S.O.


L'emperador dels eteris. Laura Gallego. Edt. Bromera
La Bipa no vol saber què hi ha més enllà de les coves càlides on habita la seua gent. No creu en els contes de fades. Però l'Aer, fascinat per la llegenda de la mítica Emperadriu, vol conéixer aquell món de gel banyat per la llum d'un estel blau on es diu que no existeix el patiment ni la fam. Per això inicia un perillós viatge en què haurà d'arriscar la seua vida... i la de la Bipa, que el seguirà d'amagat per salvar-lo del que considera una mort segura.
Et recordem que teniu aquest llibre al vostre abast a la biblioteca del centre.

Suggerència 2n. E.S.O.



Històries de por. Angela Sommer-Bodenburg

La pobra Flora s'avorreix com una ostra des que fa uns dies una malaltia l'obliga a estar-se al llit. Per això els seus amics s'han confabulat per contar-li les històries que més li agraden: unes històries terrorífiques que et posaran els cabells de punta.

Et recordem que aquest llibre el teniu a la vostra disposició a la biblioteca del centre