dilluns, 6 d’abril del 2009

Suggerència 2n Batxillerat


Estem davant d'una novel·la històrica al voltant d'un esdeveniment que marca la vida dels valencians: el Decret de Nova Planta. L’1 de novembre de 1700 mor a Madrid, sense descendència, Carles II. Aquest fet desencadena la terrible Guerra de Successió per la corona de l’Imperi. La casa de Borbó i la casa d’Habsburg es disputen el tron buit.
Les potències europees es posen ràpidament en moviment per fer valdre llurs interessos. Unes defensen el candidat francés, Felip d’Anjou, mentre d’altres s’estimen més l’opció de l’arxiduc austríac Carles. Espanya també acaba per dividir-se en dos. Castella, Navarra i Andalusia donen suport a la causa borbònica, mentre que els regnes de la Corona d’Aragó opten per l’arxiduc. Però, a més, al territori valencià, la guerra agafa un caire de revolució social. Els llauradors i els gremis d’artesans veuen que ha arribat el moment de posar fi a les injustícies dels poderosos. Enmig de tanta turbulència, destaca la figura de Joan Baptista Basset, el fill d’un fuster humil d’Alboraia, que pogué haver canviat el rumb de la història.
Una novel·la ben documentada històricament i d'una lectura fàcil.
Et recordem que aquesta novel·la està al vostre abast a la biblioteca del centre

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Hauria escollit aquest llibre per a llegir en la 3ª avaluació, però com es costum de maig i juny, els examens i treballs extraordinaris aguaiten, provocant calvicie en alumnes i profesors degut al estrés.

I mira que tots els anys passa el mateix!!

Així que altra vegada serà.
Si pot ser que algu que l'haja llegit em conte un poquet que li ha paregut, s'ho agrairia moltissim.

Salu2

Marisa ha dit...

És una novel·la interessant amb tots els ingredients que t'obliguen a acabar-la sense soltar-la de les mans: personatges poderosos, intrigues i passions interrompudes.
L'entorn històric, a cavall entre els segles XVII i XVIII, pots estar ben segur que supera la ficció.