dimecres, 1 d’abril del 2009

Suggerència 3r. E.S.O.


L'emperador dels eteris. Laura Gallego. Edt. Bromera
La Bipa no vol saber què hi ha més enllà de les coves càlides on habita la seua gent. No creu en els contes de fades. Però l'Aer, fascinat per la llegenda de la mítica Emperadriu, vol conéixer aquell món de gel banyat per la llum d'un estel blau on es diu que no existeix el patiment ni la fam. Per això inicia un perillós viatge en què haurà d'arriscar la seua vida... i la de la Bipa, que el seguirà d'amagat per salvar-lo del que considera una mort segura.
Et recordem que teniu aquest llibre al vostre abast a la biblioteca del centre.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

M'ha encantat aquest llibre, sobre tot el final que m'ha resultat molt emotiu. Es un llibre molt en la línea de Laura Gallego i a qui li agraden altres llibres de l'autora estic segur de que aquest també li agradarà.

Però com tot en esta vida, no es perfecte i en alguns fragments a resultat un tant monòton, la veritat, i en alguns moments descripcions algo repetitives, pel que respecta a la resta, tot excel·lent!!

La personalitat tan remarcada dels personatges també m'ha agradat molt. L'orgullosa i excesivament pràctica de Bipa, el intrèpid, inconscient i detallista Aer ò el fidel Nevat.

Ha hagut moments en els que quasi plore (he de admitir - ho) i també molts altres que m'he rigut jo soles com poques vegades ho he fet.

Bueno, espere que el departament de valencià seguisca amb aquest projecte i espere que el blog agafe un poc mès de vida d'ací endavant, anime a tots els estudiants que s'animen a llegir alguna de les recomanacions e inclùs propose als profesors que conten amb els alumnes a l'hora de lectures obligatòries, podent fer així la lectura algo entretingut, en lloc de la càrrega que resulta de vegades al no atinar massa bé amb el llibre escollit (ho dic per experiència).

Les meues felicitacions a tot el departament de valencià i un salut a Albert! i moltes gràcies per la teua vocació! de part del teu alumne de 4t D preferit, ximo.

Maxi Barrios García ha dit...

Aquest llibre ha sigut molt bo. Crec que aqueta història deu d'haver passat en el passat perquè per el canvi climàtic les condicions de vida seran molt extremes. En el llibre, la vida baix les coves es molt monòtona, no hi ha res que fer; peò l'Aer trova sempre coses ha fer. Quan s'en va de les Coves, estava vist que Bipa aniria a buscar-le. La escena del gélids que apenes menjaven em va fer una mica de por. Ja sé que es impossible viure sense menjar però...
Lo que em va sorprendre era que l'Aer estat sempre baix la influencia de la Deesa, es va anar amb la emperadriu que avorreix a esta. Me pareix una forma molt extranya de convéncer a la gent amb un conte de xiquets per a que anaren amb la emperadriu per a que aqueta es menje, mes o menys. M'ha sorprés molt com va poder Bipa atravessar l'abism, a pura força de voluntat.
En conclusió, ha sigut el millor llibre que he llegit en valencià en tota mi vida. Però sequix creient que Memories d'Idhún i Cròniques de la Torre son el millors llibres que ha escrit aquesta autora. El pròxim que també sequica d'esta autora, per favor.