dimarts, 12 de gener del 2010

La llegenda del corsari. Francesc Gisbert. 4t. E.S.O.


Som a les acaballes del segle XVI. Salema, una jove morisca valenciana, troba un home mort enmig del camí, quan tornava a cas. Dos encaputxats intenten capturar-la, però s'escapa i s'emporta un document que canviarà la seua vida: les memòries d'Alí Mussa, un proscrit que torna per reclamar justícia. És el començament d'una aventura que combina la intriga d'un assassinat misteriós, el perill de la Inquisició, la persecució de bandolers i l'amenaça dels corsaris de Barbaria. La llegenda del corsari presenta una trama ràpida, plena de sorpreses, enganys i personatges que no són el que semblen. Alhora ens recorda un episodi oblidat de la nostra història, la convivència entre cristians i musulmans a terres valencianes, que es va rompre dramàticament, amb el decret d'expulsió dels moriscos, el 1609.
U recordem ue a la biblioteca del centre teniu al vostre abast alguns exemplars.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El llibre esta be m'agrat mes la part quan la xica llegia la vida de son pare la resta u trobe un poc fluix i es fa pesat de llegir,yo personalment el posaria als xiquets de primer y segon de la eso.

imanol ha dit...

el llibre en general no m'ha agradat molt, perque es feia pesat. Pero si ens posem a analitzar, el que mes m'han agradat son les notes del pare;aixó si que estava mes o menys be, pero la historia de Salema m'ha paregut un rotllo. Si tinguera que posar-li nota a aquest llibre, li posaria un5, ya que no era roi pero era un tostó.