dijous, 24 de novembre del 2011

Mirall trencat. Mercé Rodoreda. 2n Batxillerat.



Mirall trencat és una novel·la d'una gran complexitat i bellesa, i alhora profundament tràgica, perquè és la novel·la de la vellesa i de la mort. I també de la reflexió i el secret. Novel·la essencialment poètica, el seu centre és un mite, el de la infantesa, presentat d'una manera molt conscientment literària. Es tracta, per tant, d'una novel·la d'universalitat indiscutible.


Us recordem que teniu al vostre abast alguns exemplars a la biblioteca del centre.

La plaça del diamant. Mercé Rodoreda. 2n. Batxillerat



La plaça del diamant és una novel·la apassionant i ambiciosa. Poques vegades s'ha escrit en la nostra llengua amb una poeticitat tan senzilla i amb una ironia tan dramàtica. Natàlia, la protagonista, ens explica la seua vida marcada per l'opressió i la necessitat d'alliberar-se'n. Una història individual que es transforma en imatge d'una època agitada. Potser per això, i pel seu abundant simbolisme, és una de les novel·les més importants de la literatura europea del segle XX.


Us recordem que teniu al vostre abast alguns exemplars a la biblioteca.

El llibre de les bèsties. Ramon Llull. 1r. Batxillerat



El Llibre de les bèsties constitueix una sàtira sobre la lluita pel poder, una crítica a la societat del final del segle XIII representada al·legòricament pel món dels animals. La corrupció, els abusos de poder i les injustíes no hi falten. unes constants temàtiques que encara són ben presents en els temps que ens ha tocat viure.


Us recordem que a la biblioteca del centre teniu al vostre abast alguns exemplars.

Dones. Isabel-Clara Simó. 4t. E.S.O.



"És tan reaccionari creure que les dones no estan capacitades per a determinades feines com pensar que totes són tendres, sensibles i intuïtives. Cada dona és un individu, no és l'espècie". Amb aquestes paraules, Isabel-Clara Simó s'encara a aquestes narracions, en què predomina la diversitat. En efecte: hi trobem dones tendres i dones múrries, dones passives i dones agressives, dones fortes i dones febles, dones víctimes i dones victimàries...


Us recordem que a la biblioteca del centre teniu alguns exemplars al vostre abast.

La mirada d'Al-Azrak. Silvestre Vilaplana. 3r. E.S.O.



Una batalla medieval per conquerir una ciutat omple la terra de devastació i mort, però... queda viva una maledicció. Més de set-cents anys després, l'Anna i el Roger potser han trobat allò que mai no havien d'haver buscat i el malson ha despertat. Màgia, mort, traïció, mapes i enigmes. La recerca ha començat. Però estan realment preparats els nostres protagonistes per saber què s'amaga rere la mirada d'Al-Azraq?
Us recordem que a la biblioteca del centre tenia al vostre abast alguns exemplars.

Divendres 13 i altres històries inquietants. Rosa-Maria Colom. 2n. E.S.O.


En aquest recull d'històries inquietants ens sorprendran fantasmes que demanen que els deixen en pau, lluites amb la mort, beuratges màgics que no tenen l'efecte desitjat i rellotges encantats que guarden un secret misteriós. Quatre contes fantàstics i terrorífics que canviaran les vides dels protagonistes amb finals ben inesperats.

Us recordem que teniu al vostre abast diversos exemplars a la biblioteca del centre

Rondalles del Baix Vinalopó. Ximo Caturla. 1r. E.S.O.



Fa molts anys, quan encara no hi havia ni cine, ni televisió, la gent senzilla es reunia a la vora del foc o a la porta del carrer i es distreia amb la màgia de les paraules. La imaginació feia la resta. I mentre la fantasia omplia el món de bruixes, gegants, dimonis i bellíssimes princeses, la realitat oferia divertides burles entre homes i dones, picardies de llauradors i enginyoses aventures de l'astuta rabosa. Tot això són les rondalles, uns breus relats que fan que el món torne a ser màgic. A Rondalles del Baix Vinalopó Joaquim G. Caturla ens ofereix unes delicioses rondalles de la comarca més meridional del domini lingüístic.
Us recordem que a la biblioteca del centre teniu alguns exemplars al vostre abast.

divendres, 6 de maig del 2011

El diari d'Anna Frank. 4t. E.S.O.



Qui haja llegit El diari d'Anna Frank podrà reviure, amb aquesta versió teatral, les emocions que desperta la tendra i terrible història d'una adolescent jueva, amagada durant dos anys, amb set persones més, en un espai molt reduït i secret.

Us recordem que teniu a la biblioteca del centre alguns exemplars al vostre abast

dimarts, 1 de febrer del 2011

Murmuris i crits. Carme Miquel. 3r. E.S.O. (AREX)


Després de l'èxit aconseguit pel llibre A cau d'orella (Cartes a Roser), Carme Miquel torna a endinsar-se en el món complex de la reflexió. A través de les pàgines d'aquest llibre ens mostra moltes qüestions que preocupen els nostres joves com ara les drogues, la sexualitat, les noves tecnologies, els canvis en les estructures familiars, les migracions, els moviments ciutadans i socials i el món de la globalització. Qüestions, totes aquestes, que reclamen atenció i un debat profund.
Us recordem que a la biblioteca del centre teniu al vostra abast alguns exemplars.

dilluns, 17 de gener del 2011

Tirant lo Blanc. Joanot Martorell. 1r. Batxillerat


Poemes i elogis. Joan Maragall. 4t. E.S.O.


Joan Maragall (Barcelona 1860-1911) és el primer gran clàssic de la literatura catalana moderna, el pont d'unió entre la renaixença i la modernitat literària. Creador d'una veu pròpia, molt personal, que el fan difícilment comparable a res que li siga contemporani; i amb una empremta en la cultura catalana, a partir d'una obra relativament breu, destinada a perdurar. La tria de poemes i proses que recull aquest volum, a cura de Pere Calonge, és una mostra del seu ideari poètic lligat al concepte de paraula viva: la paraula sincera i espontània, sense retòrica, que transmet la bellesa de la vida.
Us recordem que teniu a la biblioteca del centre diversos exemplars al vostre abast.

Tres passes pel misteri. Agustín Fernández Paz. 3r. E.S.O.


Tres passes pel misteri et convida a caminar pel passadís del terror, la intriga i la fantasia. La primera passa la fa un arqueòleg que troba restes de l'antic culte a les serps al jaciment on treballa, fet que desencadenarà una sèrie de successos terribles. La segona la protagonitza una jove solitària que descobreix la tràgica història d'un accident en un lloc màgic per on trancorre el camí de Santiago. I la tercera ens condueix a un poble que oculta un secret a un jove nouvingut, que sembla disposat a fer el que calga per esbrinar el passat d'aquella gent obscura. Tres històries que provoquen calfreds al lector.
Us recordem que a la biblioteca del centre teniu diversos exemplars al vostre abast

Periipècies a la cort. Josep M. Morreres. 2n. E.S.O.


Peripècies a la cort ens transporta a l'època medieval del Tirant lo Blanc. L'emoció està garantida amb les divertides aventures i desventures d'un filòsof que ajuda el rei a resoldre els conflictes, molts realment sorprenents, que es plantegen davant la cor.

Us recordem que a la biblioteca del centre teniu alguns exemplars al vostre abast.

Històries de por. Àngela Sommer-Bodenburg. 1r. E.S.O.