dimarts, 17 de novembre del 2009

El cafè de la Granota. Jesús Moncada. Recomanació 2n Batx.


Un delinqüent amb malastruga, un sereno que escriu les seues memòries en una fleca, un camp de futbol insòlit en el qual es disputen partits desaforats, un menescala somnàmbula que canta òpera al balcó, un Sísif modern, unes forces de l'ordre d'allò més bèsties... I un vell café -amb una parròquia irònica, un rom infame i una cotorra procaç- que recull el bategar quotidià d'una vila inefable.
Us recordem que teniu al vostre abast alguns exemplars a la biblioteca del centre

2 comentaris:

clavamelapelfloriol ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
Eva Pacheco ha dit...

EL CAFÉ DE LA GRANOTA DE JESÚS MONCADA

Jesús Moncada publicà "El café de la granota" per primera vegada al 1985 a l'editorial "Edicions La Magrana", aquest llibre consta de catorze contes amb un caracter unitari.

Aquestos contes son molt homogenis perquè totes les històries es desenvolupen als cafés, carrers i places de la vila de Mequinesa. Els diferents personatges que apareixen son habitants d'aquest poble. A més les accions dels diferents contes ocorren entre els anys cinquanta i seixanta, això es fa notar en l'ambient de repressió i d'opressió política que transmeten les narracions, així com en les diverses referències que es fan a la dictadura i al franquisme.
També trobem homogeneitat pel que fa a l'humor i l'ironia en tota l'obra en general i en particular al tractar el tema de la mort.Tan mateix hi ha uniformitat en la manera de contar les històries com cròniques o informrs, amb l'excepció de "Preludi de traspàs" i "Guardeu-vos de somiar genives esdentegades" que tenen un to més serios i están redactades desde la pespectiva d'un narrador omniscient.
Personalment el llibre m'ha agradat perquè totes les històries son entretingudes i fàcils de llegir.