dilluns, 17 de gener del 2011

Tirant lo Blanc. Joanot Martorell. 1r. Batxillerat


Poemes i elogis. Joan Maragall. 4t. E.S.O.


Joan Maragall (Barcelona 1860-1911) és el primer gran clàssic de la literatura catalana moderna, el pont d'unió entre la renaixença i la modernitat literària. Creador d'una veu pròpia, molt personal, que el fan difícilment comparable a res que li siga contemporani; i amb una empremta en la cultura catalana, a partir d'una obra relativament breu, destinada a perdurar. La tria de poemes i proses que recull aquest volum, a cura de Pere Calonge, és una mostra del seu ideari poètic lligat al concepte de paraula viva: la paraula sincera i espontània, sense retòrica, que transmet la bellesa de la vida.
Us recordem que teniu a la biblioteca del centre diversos exemplars al vostre abast.

Tres passes pel misteri. Agustín Fernández Paz. 3r. E.S.O.


Tres passes pel misteri et convida a caminar pel passadís del terror, la intriga i la fantasia. La primera passa la fa un arqueòleg que troba restes de l'antic culte a les serps al jaciment on treballa, fet que desencadenarà una sèrie de successos terribles. La segona la protagonitza una jove solitària que descobreix la tràgica història d'un accident en un lloc màgic per on trancorre el camí de Santiago. I la tercera ens condueix a un poble que oculta un secret a un jove nouvingut, que sembla disposat a fer el que calga per esbrinar el passat d'aquella gent obscura. Tres històries que provoquen calfreds al lector.
Us recordem que a la biblioteca del centre teniu diversos exemplars al vostre abast

Periipècies a la cort. Josep M. Morreres. 2n. E.S.O.


Peripècies a la cort ens transporta a l'època medieval del Tirant lo Blanc. L'emoció està garantida amb les divertides aventures i desventures d'un filòsof que ajuda el rei a resoldre els conflictes, molts realment sorprenents, que es plantegen davant la cor.

Us recordem que a la biblioteca del centre teniu alguns exemplars al vostre abast.

Històries de por. Àngela Sommer-Bodenburg. 1r. E.S.O.